BIFF STROGANOFF – The way it should be!


Dette er en gammel klassiker som jeg bare har hatt erfaring med på pose :/. Samme dag som vi skulle på tur kom jeg over biffstrimmler på tilbud under handlerunden. De var nedsatt med 50% pga av siste forbruksdag var på følgende dag (burde egentlig vær 50% ekstra spør du meg) og idéen om «Biff Stroganoff the way it should be» som turmat sneik seg på. En liten sjekk med mobilen på matprat.no avslørte at dette var en enkel rett å tilberede på tur og saken var biff – Biff Stroganoff!

Før du drar: Skjær sjaminjongen i skiver, fin hakk løk og hvitløk og ha de i seperate plastbokser (sopp/løk og hvitløk). Hvis du ikke gidder å dra på en hel boks tomatpuré har du denne over i en plastboks (tomatpuré finnes også på tube). Jeg pleier å fryse kjøttkraft i is-terninger slik at de skal være lett å bruke og hadde 6 terninger over i en egen plastboks. Planen var å blande disse ut med litt stekesky fra kjøttet før jeg hadde de i gryta. Hvis jeg hadde vært redd for å klemme rømmeboksen hadde jeg også tømt denne over i en egen plastboks.

Oppsettet før vi begynte ble som følgende (glemte å ta med boksen med kraft på bilde):

Turmat

Start ut med å brune kjøttet sammen med salt, pepper og smør. Når kjøttet begynner å få litt farge tilsetter du løken:

Turmat

Turmat

Forsett å steke kjøttet og løken. Pass på så det ikke svir seg!. Ha gjerne pannen litt på kanten av bålet hvis det er for varmt. Legg gjerne 2 stokker som ikke tar fyr så lett parralelt på bålet og bruk disse som varmeregulator. Varmen regulerer du med hvor stort mellomrom det er mellom stokkene.
Rør litt rund underveis mens det steker. Hos meg ble det en del stekesky  av smøret og vann i fra kjøttet (=:0). Jeg valgte å tømme dette over i boksen jeg hadde med kraft. Når løken begynner å bli blank er det klar for neste 2 steg:

Ha i tomatpuréen og bland den inn sammen med kjøttet og løken med ei skjei før du følger på med kraften mens du rører rundt slik at tomatpuréen løser seg opp i kraften:

TurmatTurmat

La gryten stå å småkoke 8-10 minutter før du har i sjampinjongen. Hvis kjøttet du har ikke er så mørt kan du sikkert la det stå små koke lenge, men husk å ha med litt ekstra kraft for å etterfylle veske underveis. På slutten av koketiden har du i sjampinjongen;

Turmat

Når sjampinjongen begynner å se ferdig ut (skal ikke koke for lenge)…

Turmat

…rører du inn rømmen og gir det et oppkok.

Turmat

Voila! Server Biff Stroganoff – The way it should be!

Turmat