Bruk av primus på snø og ujevnt underlag


Jeg digger Primus Gravity. Den brede flammen gjør den perfekt til matlaging og med sine 4 ben er den veldig stabil også på større gryter. Effekten er det heller ingenting å si på og med sitt forvarmingsrør fungerer den også ved lave temperaturer selv om den er klassifisert som 3-sesongs brenner uten multifuel kit. Det gjør at den får være med ut å leke i snøen.

Til mine 3-fot brennere har jeg en Primus Stovepaw laget i titan for å gi bedre stabilitet på mykt eller ujevnt underlag. Problemet med den er at den ikke passer på Gravity som er en 4-fot brenner. Jeg har også en hjemmelaget plate med feste for brenner og brensel flaske som er den tryggeste løsningen, men den gidder jeg ikke å drasse på når jeg skal på korte turer. Løsningen jeg har kommet opp med er å lage hull i reflektoren som følger med alle primusene og feste primusen med stikkbinders:

Underlag-på-snøUnderlag-på-snø-2

Samme patenten bruker jeg på vindskyddet for å holde det sammen.