EN ODE TIL KRISTIN – Røde linser med stekte pølsebiter

Røde linser med pølse

Dette er en rett inspirert av en av mine ledestjerner Kristin Sundqvist. Hun har for øvrig gitt ut boken ”På en låga” på forlaget Barking Dog Publishing som er en løp og kjøp bok for de som vil ha tips til å lage mat på tur.

Med en vegetarianer i familien har jeg lang erfaring med bruk av linser men har mest sett på det som ”helsekost”. Det var her Kristin Sundqvist kom inn og fikk åpnet øynene mine for kombinasjonen røde linser og pølser – Genialt!. Helst litt sterkt kryddret pølser som chorizo og lignende, men også andre typer pølser (f.eks bare grove røkte vossakorv gir litt mer ertesuppe/lys lapskaus smak).

Før du dra

Rensk og kutt opp gulroten i skiver.  Kutt opp løken i passe store biter og ha de over i en boks sammen med gulroten, linsene og en terning hønsebuljong. Fjern skinnet fra pølsene og skjær de i  skiver.  Chorizo skivene kan du godt dele i to. Ha de på en egnet boks.
Røde linser med pølseRøde linser med pølse

På tur

Tøm boksen med løk, gulrot, hønsebuljong og linser over i en gryte sammen med 4,5 dl vann. Kok opp og la det små koke i ca.15 min til gulroten (som er den som har behov for lengst koking) begynner å bli mør men ikke helt ferdig. De skal få trekke seg ferdig mens du steker pølsebitene.
Røde linser med pølseRøde linser med pølse

Når gulroten nærmer seg ferdig setter du gryten til side og forsøker å holde den varm. Dette kan du gjøre med å pakke den inn i en tykk genser eller helt enkelt bruke en isolasjons bag ala den primus har som jeg synes er helt super nå i den kalde årstiden. I mens gryten trekker ferdig steker du pølsebitene.
Røde linser med pølseRøde linser med pølse

Stek pølsebitene i en stekepanne til de er passe stekt etter din smak. Ha de stekte pølsebitene over i gryten med linsene. Smak til med salt og pepper og server.

Smaklig måltid!