TURFLØRTEN – Dessertkake med eple, sukker, kardemomme og kanel


Dette er en oppskrift jeg er litt usikker på opprinnelsen av men jeg så den første gang på melk.no og blei flørtet i senk tvert!

Før du drar lager du mørdeigen ved å smuldre smør, mel og sukker. Tilsett egg og kesam, og bland det godt samme til en smidig deig. Legg mørdeigen i en pose eller en boks som er tett slik at den holder seg smidig. Det er selvfølgelig fullt mulig å lage mørdeigen når du kommer frem men det blir litt mindre pes når du har deigen klar.

Du kan også gjøre klart «fyllet» med å skjære opp eplene i tynne skiver og legge de i en pose med sukker, kanel og kardemomme før du drar. Siden jeg hadde planlagt å lage kaken på dag 2 av turen ventet jeg med å skjære opp eplene. Sukker, kardemomme og kanel hadde jeg i en liten boks.

For å transportere vanilje kesamen trygt puttet jeg den i en boks som passer akkurat. Jeg kunne selvfølgelig ha tømt den over på boksen, men hadde mer behov for å jakte mindre oppvask enn gram.

Turmat: TurflørtenTurmat: Turflørten

Ha deigen på et underlag som gjør at det er lett å få kaken ut av stekepannen når den er ferdig. Det bør være noe som kaken ikke setter seg fast i. For å være på den sikre siden kan du ha litt olje på underlaget.

Har du en vannflaske som egner seg kan du bruke den til å kjevle ut deigen. Du kan også bruke fingrene hvis du ikke har noe som egner seg som kjevle. Bruk engangshansker eller vreng en pose og bruk den som en hanske. Kjevle deigen til en flat form før du skjærer et hjerte. Skjær eple i skiver og legg epleskivene på hjertet. Strø over sukker, kardemomme, kanel, rosiner og nøtter.

Turmat: TurflørtenTurmat: Turflørten

Stek i panne i glørne eller direkte i aluminiumsfolie i ca. 15 minutter. Pass på at under varmen ikke er for sterk (treningssak). Jeg var litt for optimist og fikk «svi» for det.

Turmat: TurflørtenTurmat: Turflørten

Server med et glimt i øyet og vanilje kesam til, eller legg en klatt på kaken.