FORDI DU FORTJENER DET – Bringebær med det lille ekstra


Nytt år og nye muligheter…og nye forsett for stappmett.com. For noen er dette tiden for å gjøre opp regnskap for året som gikk og ikke minst for de siste 2 månedene av året. Det er sesong for tørre riskaker, karboen flyger lavt, knekkebrødet går som varmt wienerbrød i butikken. Elixia og Stamina Hot eiere har dollar tegn i øynene og står klar med åpne armer for å kurere de av oss som har forsøkt ribbe og pinnekjøtt kuren. Andre feirer ramadan 2 dager i uken. Noen har så høy puls av å tenke på hva de har spist i julebordssesongen og kan gå rett i dusjen.

Du og jeg er selvfølgelig ikke en av disse slavene. «Slave to the rhythm» er tittelen på en sang og ikke en tilstand. Vi vet også at botsøvelser er noe som må gjennomføres gradvis slik at kroppen ikke får sjokk. Dessuten har vi svidd av så mange kalorier for å komme oss til bords at det tilsvarer 1 uke på riskaker eller 3 uker på 5-2 dietten. Ja i hvertfall så kommer jo neste tur til å gjøre det eller den etter der!

Det er altså ingenting i veien for å unne seg Bringebær med det lille ekstra

Før du drar

Det er ikke behov for noen ekstra forberedelser annet enn å pakke bringebærene slik at de ikke blir bringebærmos underveis og pakke fløten slik at den ikke må helles ut av pulken eller sekken. Personlig bruker jeg pulk på denne tiden av året. Det gir en rimelig god kontroll på bagasjen.

På tur

DSC_2277

Start med å legge gelatin flaken i vann i forhold til instruksjonen på gelatingplatene. Du kan også bruke pulver hvis du synes det er enklere.

DSC_2279DSC_2280 (1)

Sett fløten på kok mens du bryter opp sjokoladen i små biter. Gjør du det FØR du åpner sjokolade papiret så sparer du deg mye «gris». Dvs at du knekker opp sjokoladen mens det ennå er inni papiret.Holde hele tiden øye med fløten så den ikke koker over mens du jobber med sjokoladen. Ha sjokoladebitene i fløten og rør rundt til den er smeltet. Juster varmen på primusen slik at det ikke foss koker eller brenner seg før sjokoladen er smeltet inn i fløten.Du kan gjerne løfte av gryten underveis mens du rører hvis det er problematisk å kontrollere varmen.

DSC_2284DSC_2286 (1)

Har du valgt fryste bringebær kan du ha de i bunnen av «formen» slik at de tiner når du heller den varme fløten over. Har det vært en beinkald natt og de er steinhard kan du ha de en stund i gryten sammen med fløten før du heller fløteblandingen i formen. Det du vil ha er bringebær – ikke isklumber med bringebærsmak. Har du ferske bringebær synes jeg de gjør seg best når de blir servert som toppings.

Sett desserten til side og la den stivne mens du lager middagen. Når middagen er spist står det en vel fortjent dessert å venter på deg!