KAMSKJELL MED ASPARGES OG BACON


Er du så heldig at du har tilgang på ferske kamskjell er selvfølgelig det best. Jeg er desverre ikke så heldig og må ta til takke med fryste skjell som er bedre enn ingenting. Dette er en rett som kan egne seg både som forrett eller som enkel kosemat.

Før du drar

Før du drar hjemmefra legger du kamskjellene i en marinade. Marinaden lager du av fin hakket chili, fin hakket ingefær og fin hakket hvitløk som du blander sammen med 2 ss oliven olje og 1 ss asiatisk soya saus med en dæsj av saften fra en 1/2 lime eller 1/2 sitron. Smak til med salt og pepper.

Du kan med fordel også renske aspargesene før du drar slik at det er bare å hive de rett i panna når du skal lage retten.

På tur

Start med å brune bacon sammen med litt olje eller smør. Når baconet begynner å få litt farge legger du i aspargesen (hvis du har rensket den på forhånd). Vend aspargesen i bacon fettet og stek de i i ca. 2-3 minutter mens du vender de slik at de blir jevnt varmet (ikke stekt). Pass på at det ikke er for sterk varme for da mister de noe av smaken. Du kan også blande litt av marinaden sammen med baconen.

Turmat: KAMSKJELLTurmat: KAMSKJELL

Når aspargesen nærmer seg ferdig legger du i kamskjellene. Tørk evnt av skjellene før du legger de i stekepannen hvis det er mye veske på de. Du vil ha stekte kamskjell – ikke kokte. Derfor bør du også ha steikepanna litt på «skeiva» når du steker slik at mest mulig av bacon fettet holder seg på den siden der du har aspargesen og bacon. Hvis du har mulighet til å holde aspargesen og bacon varmt i f.eks. ei gryte mens du steker kamskjellene er det det beste. I følge boka skal kamskjellene bare stekes 1-2 min. på hver side. Tror det avhenger litt av om de er ferske og temperaturen ute og i steikepanna. Jeg tok ikke tiden men vi hadde minusgrader og jeg innbiller meg at de måtte steke litt lenger.

Serveres med et smil og eventuelt et glass tørr eller halvtørr Riesling eller en fransk musserende.

Turmat: KAMSKJELLTurmat: KAMSKJELL