KYLLING MED ASPARGESBØNNER OG SOPP


Igjen en veldig enkel rett som i utgangspunktet bare består av noen få ingredienser og passer perfekt som turmat. Gjør du en liten «hjemmelekse» med aspargesbønnene, soppen og kyllingen blir det nesten for enkelt.

Start med å vaske og renske aspargesbønnene. Jeg pleier å kutte av endene på bønna. Gjør du dette hjemme før du drar blir det mindre pirke arbeid når du skal lage maten. Har du god tilgang til vann og tid der du skal tar du det som kose arbeid når du kommer frem.

Kok opp vann med litt salt. Ha i aspargesbønnene i det kokende vannet og kok opp. som dere ser av bilde hadde vi ikke så god tilgang på vann, men mer enn dette skal ikke til. De skal ikke koke mer enn 1-2 minutt.

Ha aspargesbønnene over på et fat og start med å steke kyllingfiletene som du har kryddret med salt og pepper. Du kan med fordel banke filetene flat før du drar hjemmefra slik at de blir enkelere å steke jevnt. Det er også mulig å banke de flat på stedet hvis du har 2 gryter. Bruk bunnen av den ene gryta som underlag til å banke de flat med bunnen av den andre gryta. Husk å legge filetene i en pose først. Når kyllingen begynner å få litt farge  har du i soppen og steker den sammen med kyllingen.

Når kyllingen er ferdig stekt legger du fileten til side i f.eks en gryte med lokk slik at de holder seg varm. Har du ikke stor nok stekepanne steker du kyllingen ferdig og legger de på en lun plass (f.eks i ei gryte med lokk) i mens du steker soppen.

Ha aspargesbønnene i stekepannen sammen med soppen, 1 fedd hvitløk. Hell over 1 dl hvitvin og kok opp blandingen til det meste av vesken har fordampet. Jeg har ikke prøvd det men ser ikke bort i fra at man kan bytte ut hvitvinen med eplemost. Vil du sette en ekstra spiss på retten har du finnhakket gressløk over og steker litt til.

Dra pannen til side og riv noen blad med fersk estragon over og rør rundt. Jeg klarte ikke å oppdrive fersk estragon når vi handlet og vi måtte nøye oss med tørket estragon. Det blir ikke helt det samme men bedre enn ingenting. Bon appétit!