LET THERE BE LOVE – Kylling med cherrytomat

Kylling med cherrytomar

Det er fredag og ”All you need is love” strømmer ut av bilradioen på vei hjem fra jobb. Refrenget får tankene til å vandre og ikke lenge etter strømmer ”All you need is chicken, tomato, garlic and whitewine” ut av den indre radioen!

Dette er en rett jeg har fått inspirasjon av på ferie i italia og har laget noen variasjoner av denne retten der nede. Det har dessverre vært tilnærmet umulig å reprodusere den her hjemme i mangel på tilgang til tilsvarende råvarer som man får der. Det nærmeste jeg har kommet opplevelsen er når man kan kompensere kvalitet på råvarer med kvaliteten på omgivelsene man lager retten i – dvs. i norsk natur. Det er i utgangspunktet en veldig enkel rett som gir rom for mange variasjoner så her kan du leke deg. Kravet er at du bruker fersk kylling med skinn!

Før du drar

Fin hakk hvitløken og ha de i en egnet boks. Cherry tomatene kjøper du på boks. Innholdet er litt som i en boks med hakkede tomater, bare at tomat bitene er erstattet med cherry tomater. Hvis du ikke finner cherry tomater på boks kan du fint bruke en boks med hakkede tomater. Hvitvin tapper du over på egnet beholder eller kjøp en «porsjonspakke». Spør på ditt lokale vinmonopol hvis du er usikker på hvilken du bør velge. Kyllingen legger du over i en boks eller beholder i orginalembalasjen.

På tur

Start med å legge kyllingen i en stekepanne sammen med litt olje og krydre med salt og pepper. Fyr opp primusen og la kyllingen få brune seg litt – pass på så den ikke blir brent.

Kylling med cherrytomatKylling med cherrytomat

Når kyllingen begynner å få en fin gylden farge tilsetter du hvitløken. La hvitløken få kose seg noen sekunder (pass på at hvitløken ikke blir brent). Hvis du har vært så heldig at det har dannet seg litt «brun guffe» i bunnen av gryten etter stekingen av kyllingen skraper du det løst og rører det inn. Det er utrolig mye smak som ligger gjemt her. Tilsett hvitvinen og la det koke 3-4 minutt før du har det over i en gryte og tilsetter de hakkede tomatene.

Kylling med cherrytomatKylling med cherrytomat

Rør rundt slik at tomatene får blandet seg med kyllingen. Når man lager denne retten innom hus setter man retten i ovnen på dette tidspunktet. Der har man plenty med overvarme så det gjør ikke noe om kyllingen ikke blir helt dekket av vesken. På tur må vi kompensere dette med å passe på at kyllingen ligger tilstrekkelig nede i tomatsausen slik at den blir kokt. Legg på lokk, legg deg godt til rette på liggeunderlaget, kryss armene og fortsett å lyge om den sinnsykt store ørreten (den som sleit snøre) du hadde på kroken i sommer. På slutten av historien (ca.20min ut i historien) smaker du til med ei klype sukker, kayenne pepper (forsiktig!) og salt.

Kylling med cherrytomatKylling med cherrytomat

Før servering strør du over en neve basilikum blader (hvis de har overlevd kulden). Server med pasta eller ris.

Let there be love!