Det går mot lysere tider her nord og sola er snart tilbake. Endelig er det også skiføre som ser ut til å vare. Må innrømme at jeg begynner å bli lei av å stotre rundt i piggsko av mangel på snø samtidig som det er akkurat for mye snø til å gå på skøyter.
En favoritt nå i den kalde årstiden er kyllingsuppe med f.eks. kylling, ingefær, søtpotet, currypaste og kokosmelk. Jeg kaller den bare Birdy Nam Nam.
Jeg har tidligere vist dere hvordan man unngår å føle seg som et kjøp brød vinterstid når sulten gnager og primusen er klar. Men kyllingfileten frem står som en murstein av en is-klump man må bruke øks på. Man banker kyllingbrystet flat før du pakker det ned i pulken. Men hva med rotgrønnsaker? Løsningen er å bruke en spiralkutter på grønnsakene hjemme før du legger ut på tur. Dette kan du forøvrig gjøre hele året når du vil korte ned på koketiden for å spare gass eller tid.
Søtpotet + spiralkutter = double sweet! =:D