SJOKOLADEFONDANT


Sjokoladefondant og sjokolademuffins som turmat høres kanskje ut som noe man har med seg i ferdig tilstand. Men har du kapasitet til å smelte litt smør, sjokolade,  røre inn egg, sukker og mel hjemme på kjøkkenet, samt er i stand til å koke opp vann på en primus, ja da er det bare å si gratulere! Du har alt som skal til for å servere rykende varm og fersk sjokoladefondant eller muffins til turfølget ditt! Med andre ord slik den skal serveres!

Før du drar

Del opp sjokoladen i biter slik at den smelter raskere (tips: knekk den opp inne i sjokoladepapiret før du tar det av). Smelt smøret i en kasserolle. Bruk svak varme og ha tålmodighet når du smelter smøret. (du vil ikke ha brunet smør).  Rør inn sjokoladebitene til de har smeltet. La det få kjøle seg ned litt før du rører inn egg og sukker slik at det ikke blir eggerøre når du blander de inn.Visp egg og sukker og pisk inn den avkjølte sjokoladeblandingen. Sikt over melet og rør det forsiktig inn. Ha blandingen over i en pose (f.eks. brødpose) som du senere kan klippe/skjære hull i og bruke som kakesprøyte. Hvis det er fare for at den kan fryse (vinterstid) får du vurdere om du vil lage den fra bunnen av når du kommer frem. Eventuelt transportere den på innsiden av jakken.

Turmat: SJOKOLADEFONDANT

På tur

Plasser ut muffinsformene. Ved å skjære av tuppen i det ene hjørnet på posen med røra i får du en kakesprøyte. Hvis du ikke har silikonformer kan det være lurt å smøre formene med litt smør før du fyller formene med røre. Så til trikset som gjør det hele så enkelt. Legg en damprist i bunnen av gryta og fyll opp med vann til like under risten og kok opp vannet. Den fungerer like bra på muffins.

Turmat: SJOKOLADEFONDANTTurmat: SJOKOLADEFONDANT

Når vannet har begynt å koke plasserer du formene du har fylt med fondant røra på risten og skrur ned varmen nok til at det akkurat koker og produserer damp. Sett på lokket og sjekk klokken. Litt avhengig av hvor kald røren er tar det et sted i mellom 10 og 15 minutter.

Turmat: SJOKOLADEFONDANTTurmat: SJOKOLADEFONDANT

Sjokoladefondanten skal være fast uten på med en flytende kjerne av sjokolade inni. Dryss over med melis og server sammen med en frisk saus. Vaniljesaus passer også til. Nyt…

Turmat: SJOKOLADEFONDANTTurmat: MUFFINS