GULLRUSH – Kantarell, bacon og spagetti


Det er høst og vi er i vårt eget lille klondike med kantarell. Skogens gull har begynt å glitre i skogen og det gjelder å få sikret vinterforsyningen før noen andre oppdager at sesongen har startet. Må ta meg sammen for å ikke gå rundt som Gollum i ringenes herre og stryke på kantarellen mens jeg messer «my precious». Siden vi har dratt rett fra jobb har vi med middagsmaten i sekken. Dvs. vi har med ingrediensene til det som er en selvfølge å ha til middag når man er på sopptur – spagetti og bacon m/kantarell.

Start med å koke opp vannet til spagettien. I mens steker du løken sammen med litt smør til den har blitt blank (hakker du løken hjemme sparer du en del arbeid og det er det bare å ha den rett i). Når løken begynner å bli blank har du i kantarell i ønsket mengde. Soppen inneholder en del veske og du steker videre mens du rører litt rundt til vesken har fordampet og soppen begynner å få litt farge. Legg så til side i et fat og start med stekingen av bacon. Personlig liker jeg å rulle sammen bacon skivene (blir mer smak og saftigere) før jeg legger de i stekepannen. Spagettivannet bør ha kokt opp nå, så start med å koke spagettien. Mens spagettien koker vender du baconrullene slik at de blir brunet helt rundt. Hvis du ikke har valgt en hurtig kokt spagetti er spagettien og bacon er som regel ferdig samtidig. Hell ut spagettivannet og bland inn løk og sopp i spagettien. Ha på lokk og rop inn til middag. Du har selvfølgelig med litt revet parmesan som du drysser over før servering.

Bon appetit!