THREE AMIGOS – Jalapenos, Cheddar og Mais tortilla

Three amigos

Vi skulle på en relativt kort skitur etter jobb med båling. Det kom til å passere middagstid og det fikk meg til å spekulere «litt» på hva vi skulle spise. Tatt i betraktning tiden som var tilgjengelig burde det være noe enkelt. Fikk plutselig flashback til en Quesadilla jeg fikk servert over dammen som jeg har slitt litt med å reprodusere. Quesadilla er det mexicanske svaret på vår pytt i panne eller som en slags italienske calzone om du vil. Utgangspunktet er en tortilla som legges dobbelt med ost i mellom. Tortillaen varmes opp slik at osten smelter inne i tortillaen. Dette er utgangspunkt for utrolig mange variasjoner der man kan bruke det man har av rester fra dagen før aka vår pytt i panne. Uansett, som sagt har jeg slitt litt med å reprodusere den, men når jeg kommer til hyllen med texmex mat kom åpenbaringen. Der, ja sånn litt til venstre lå åpenbaringen…CORN Tortilla! Det var den crispy feelingen som manglet og det får du ikke til med en hvete tortilla. Det går helt greit å bruke en vanlig hvete tortilla, men da smaker det også bare helt greit. Vi vil litt lenger…vi vil på topptur!

Selve frelsen ligger i kombinasjonen mais tortilla, La Vache qui rit «ost» med cheddar og jalapeno. La Vache qui rit sine cheddar skiver som er litt søt og myk i smaken + den sure jalapenoen i en crispy tortilla er gull.

Før du drar

Hvis du kjøper Løvtynn kyllingfilet som er kyllingfilet ferdig kuttet i tynne skiver, er det kun jalapeno du trenger å bearbeide ved kutte opp i mindre biter. Ha de på en der til egnet boks. Mais tortillaen er også ferdig pakket.

Mais tortilla med kylling og cheddar

På tur

Stek kyllingfileten gylden i en stekepanne. På slutten av steketiden tilsetter du jalapenoen (mengde etter egen ønsket styrke). Når kyllingen er ferdig stekt legger du den over i en gryte og forsøker å holde den sånn noen lunde varm underveis. Hvis det er vinter og kaldt i været lønner det seg å ha en «gryte varmer».

Mais tortilla med kylling og cheddarMais tortilla med kylling og cheddar

Legg en tortilla på stekepannen (hvis diameteren ikke passer, tilpasser du tortillaen eller deler den i 2). Legg et lag med osteskiver på tortillaen.

Mais tortilla med kylling og cheddarMais tortilla med kylling og cheddar

Legg på et passe lag med kylling og jalapeno blandingen før du dekker det til med en ny mais tortilla.

Mais tortilla med kylling og cheddarMais tortilla med kylling og cheddar

Stek tortillaen forsiktig på begge sider. Sjekk jevnlig at den ikke blir brent og løft gjerne stekepannen bort fra flammene i perioder slik at det ikke blir for varmt og du brenner den før osten smelter. Server gjerne med rømme til.

¡Buen provecho