MORTEN TORSK


Morten Torsk! Ikke til å forveksles med den kjente og kjære Morten Gås oppskriften, men for oss blei den like kjær!

Vi ligger i camp på noen svaberg og Morten kommer tilbake etter å vært og kastet litt med fiskestangen. Med seg har han  en torsk på 5-6 kilo som skriker etter å bli spist. Dvs det er vel mer magene våre som skriker etter å spise torsken. I utgangspunktet hadde vi ikke beregnet noe varm mat denne dagen siden vi skal returnere hjem i dag. Det som var av «hjelpemidler» var leftovers fra kvelden før da vi hadde prekivert noen kyllingbryst. Restene bestod av smør, ingefær (som ble stemt ut), grønn curry, 1/2 rødløk, korriander og lime. I tillegg hadde vi selvfølgelig salt, pepper og litt blandingskrydder som alltid ligger i krydderposen. Med andre ord så ble det Morten Torsk aka man tager vad man haver….

Smelt ned det du har av smør:

Turmat

Mens smøret smelter skjærer du løken i skiver og skjærer ut filet av torsken. Når smøret har smeltet legger du i den skivete løken, fisk og kryddrer med salt, pepper og blandingskrydder. Klem over en halv lime.

Turmat

Dekk over med lokk eller grillfolie og la det trekke på svak varme 10-15 minutter.

Turmat

Mer lavkarbo skal du lete lenge etter!Bon Appétit!