Morten Torsk! Ikke til å forveksles med den kjente og kjære Morten Gås oppskriften, men for oss blei den like kjær!
Vi ligger i camp på noen svaberg og Morten kommer tilbake etter å vært og kastet litt med fiskestangen. Med seg har han en torsk på 5-6 kilo som skriker etter å bli spist. Dvs det er vel mer magene våre som skriker etter å spise torsken. I utgangspunktet hadde vi ikke beregnet noe varm mat denne dagen siden vi skal returnere hjem i dag. Det som var av «hjelpemidler» var leftovers fra kvelden før da vi hadde prekivert noen kyllingbryst. Restene bestod av smør, ingefær (som ble stemt ut), grønn curry, 1/2 rødløk, korriander og lime. I tillegg hadde vi selvfølgelig salt, pepper og litt blandingskrydder som alltid ligger i krydderposen. Med andre ord så ble det Morten Torsk aka man tager vad man haver….
Smelt ned det du har av smør:
Mens smøret smelter skjærer du løken i skiver og skjærer ut filet av torsken. Når smøret har smeltet legger du i den skivete løken, fisk og kryddrer med salt, pepper og blandingskrydder. Klem over en halv lime.
Dekk over med lokk eller grillfolie og la det trekke på svak varme 10-15 minutter.
Mer lavkarbo skal du lete lenge etter!Bon Appétit!