PØLSEGRYTE MED TOMAT OG SJAMPINJONG

Pølsegryte som turmat

Pølser er jo tradisjonell turmat men da gjerne i form av å være tredd på en pølsepinne eller spredd ut over en grillrist og varmet/svidd på bål. Ingenting galt med det, men hvorfor ikke ta med deg ei gryte eller en dyp stekepanne neste gang du drar på tur og lag en deilig pølsegryte til en forandring. Server gjerne sammen med potetmos.

Før du drar

Hvis det er pølser med skinn fjerner du skinnet først og kutter pølsene i passe tykke skiver og har pølsebitene over på en tett boks. Sjampinjongen legger du «på rygg» med stilken opp og deler i 4 før du skiver de. Da får du passe store skiver. Du kan gjerne ha de i samme boks som pølsene. Embalasjen til Creme Fraiche´n egner seg ikke til transport i sekk, dessuten trenger du ikke en hel boks så du har det du trenger av Creme Fraiche over i en tett boks sammen med «en klype» sukker. De hakkede tomatene får du på boks eller på pakke og begge delene tåler en tur i sekken. Velg gjerne en som er tilsatt basilikum/hvitløk eller lignende. Husk boksåpner hvis det er en boks som krever det. Har du unger (eller voksne) som er litt kresne på sjampinjong kan du godt droppe de eller passe på å kutte de i en størrelse som gjør det enkelt å plukke de ut. Du kan også droppe Kayenne pepper hvis du vil ha en litt mildere smak.

Pølsegryte som turmatPølsegryte som turmat

På tur

Ha de hakkkede tomatene i gryten og rør inn Creme Fraiche. Rør rundt til du får en jevn farge. Ha i sjampinjongene og pølsebitene og bland de godt inn.

Pølsegryte som turmatPølsegryte som turmat

Da er det bare å plassere gryten over varmen og la det stå å små putre litt i ca 15-20 minutter (litt avhengig av hvor tykke skiver pølsebitene er skåret i). Rør rundt noen ganger underveis og pass på at det ikke svir seg

Har du 2 bluss eller bål og skal ha potetmos til, koker du opp vann til potetmosen samtidig som gryten står å god gjør seg. Hvis du ikke har mulighet til å koke vann til potetmosen samtidig lager du pølsegryten først og forsøker å holde den varm mens du lager potetmos. Når potetmosen er ferdig gir du pølsegryten et oppkok slik at den blir varm igjen. Du kan også ha med deg varmt vann på termos slik ar det bare er å blande i potetmospulveret (hvis det er det du bruker) rett før servering.

Før servering av pølsegryten smaker du til med salt og pepper samt kajenne. Vær forsikt med kajennepepperen da det fort kan bli for hot.

Pølsegryte som turmatPølsegryte som turmat

Rop NÅ ER DET MAT!