SJOKOLADECREME MED MYNTE

Sjokoladecreme turmat

På tide med litt dessert! Begynner å bli en stund siden sist vi laget dessert og da passer det å komme i gang igjen med en enkel sjokoladecreme med mynte. Nå når det er vinter har man jo med brakt kjøleskap som gir litt flere muligheter til å utfolde seg med mat som skal kjøles ned. Som bilde viser er det ingenting i veien for å lage den i den litt mildere årstiden, men sjokoladecreme er best som turmat vinterstid.

Før du drar

Hakk sjokoladen i små biter med en kniv. Det er ikke et «must» men det gjør det litt enklere når man kommer frem. Sjokoladen skal smeltes senere og det gjør den raskere når den er i biter. Hakk også myntebladene i biter og oppbevar de gjerne sammen med sjokoladen. Det finnes mint sjokolade som kanskje gjør at du slipper å ta med mynte. Men min erfaring med de er at de også inneholder annen guffe som gjør at det ikke smaker like godt.

Ha gjerne alt flytende i samme boks, dvs. melk, fløte og eggeplommer. Husk å ha det på en boks som garantert ikke lekker underveis. Har ikke testet men det kan gå bra å bruke ufortynnet vikingmelk som melk og fløte erstatning. Har registrert at Hellstrøm jr lager en sjokolademousse uten egg så det er sikkert ingen krise om du har glemt eggene igjen på benken hjemme.

Ta gjerne med deg noen bringebær for å spisse det hele. Husk også å ta med noen ekstra mynteblader som du kan bruke de til pynt.

På tur

Start med å varme opp fløte, melk og eggeplommer under omrøring til blandingen tykner uten at det koker. Husk du å røre hele tiden! Når blandingen har begynt å tykne tar du den av varmen og rører inn sjokoladebitene og mynten til sjokoladen har smeltet og blandet seg jevnt og fint inn. La blandingen stå kaldt i snøen i ca. 1 time (litt avhenging av hvor kaldt det er ute). Du vil ikke at det skal bli sjokolade-is men creme så her må du bruke litt skjønn i forhold til hvor lenge den kan stå. På sommeren har jeg forsøkt å la blandingen stå i en rennende bekk for å kjøle seg ned, men det blir ikke full god effekt.

Hvis du tar en visp med deg kan du også piske sjokoladeblandingen forsiktig til en litt mer kremete konsistens før servering.