EI Å BLI GLA I

Eagle Hotpan til turmat

Jeg var på shopping i en ny åpnet sportsbutikk og hadde blitt sugd lengst inn i butikken av en gild og rød Bergans Ally kano som hang ned i fra taket i butikken. Det tok ei stund å erkjenne at selv om ingen av de kanoen jeg hadde fra før var rød så ga det ikke nødvendigvis en gyldig mangel lapp på utstyrssiden. Øynene søkte videre OG DER VA HO! Det var kjærlighet ved første blikk! Mi nye steikepanne to be var et faktum. Turkokken + Bål + Eagle products HotPan = <3!

Jeg hadde lenge vært på leit etter ei god steikepanne som kunne erstatte/supplere ei tung bålpanne i jern som av en eller annen merkelig grunn dobblet vekten sin når man plasserte den i en ryggsekk og skulle gå langt. Problemet er at det er ikke så mange steikepanner der ute med lav vekt som lever så lenge når man bruker de mye på bål. I hverfall ikke i min verden.

I tillegg til å være «relativt» lett har Eagle products HotPan en passe høy kant som gjør at den egner seg godt til å lage ulike retter i; ja du kan egentlig lage det meste i den unntatt kaffe. Sammen med en Primus EtaExpress med presskanne kit så har jeg faktisk alt jeg trenger i de fleste situasjoner der det er bål inne i bilde. Som ikke det var nok har den også lokk. Lokk er en direkte mangelvare bland steikepanner laget for tilberedning av turmat. Har aldri helt skjønt hvorfor produsentene av turkjeler ikke skjønner HVOR VIKTIG LOKK ER og at også steikepanner har krav på dette! Primus og MSR her har dere noe å lære! Lokket er også konstruert slik at det er mulig å steike med overvarme med å legge glør på lokket. Har ikke fått testet hvor hard varme lokket tåler og skal oppdatere når det er testet.

Normalt (etter mitt bruk) hadde en vanlig steikepanne begynt å bli sliten på nåværende tidspunktet, men så langt er det bare lokket som viser tegn til hard bruk (har fått seg noen smell i kløv). Ellers så kunne de godt ha laget trekket i en farge der flekker (f.eks. sot) som du aldri vil få vekk uten å legge det i klorin vises så godt.

Den får til tider konkurranse av ei litt mer snerten og sporty ei i form av Trangia sin Hög stekpanna MED LOKK når det kommer til mindre porsjoner og primus bruk. Men har brent meg på ei sånn før som gjorde det slutt etter en del båling, så tørr ikke helt å stole på den i det lange løp til hard båling. Eagle products HotPan med av tag bare opphengsbøyler – får lyst til å sette på kjærlighetsvisa til Halvdan…

Eagle Hotpan til turmatEagle Hotpan til turmat

De vitale målen på herligheten er:

  • Vekt: 828gr uten lokk. 1027gr med lokk.
  • Høyde: 5,25cm
  • Diameter: 26,5 cm
  • Volum: 2l