SWEET AND SOUR – Strimlet svinekjøtt i sur-søt saus


Dette er egentlig en grise enkel wok rett men det går helt fint å lage den med en stekepanne eller et kokekar (evnt. 2 kokekar). OBS! Ta med noen paracet eller lignende. Det er stor sannsynlighet for at du kommer til å dunke hodet i nærmeste tre når du tenker på alle kronene du har svidd av på glass med ferdig laget sweet & sour saus. Tenk på alt tur-stæsjet du kunne ha kjøpt for de pengene…

Før du drar

Du kan gjerne bruke ferdig strimlet svinekjøtt. Personlig liker jeg bedre å strimle nakkekoteletter som gir mer smak (og er mye mye billigere). Gjør du som meg starter du med å trimme bort fettet rundt kotelettene før du skjærer den opp i strimler (0,5-1 cm tykk og 3-4 cm lang). Ha strimlene over i en tett boks.

Kutt opp paprika og løk i passe store biter. Her er det litt personlige preferanser ute å går i forhold til hvor stor bitene bør være. I utgangspunktet skal de vel være store nok til å kunne spises med pinner, men da synes jeg løk bitene blir for stor. Ha paprika og løk i en tett boks.

Hvis du vil kan du toppe retten med noen ananas biter. Jeg hadde ikke ananas og det går helt fint uten. Ha bitene på en tett boks sammen med juicen, tomatpure, sukker og edikken.

Du kan også servere retten sammen med ris. Velg da en type som ikke har så veldig lang koketid.

På tur

Start med å steke kjøttet. Hemmeligheten er høy varme og ikke å stek de 100% ferdig men nok til at strimlene får farge. For å beholde saftigheten i kjøttet skal de «trekke» seg ferdig mens du lager sausen. Legg kjøttet til side i f.eks en gryte med lokk når det har fått litt farge og forsøk å holde det varmt hvis det er kaldt i været.

Hvis du har valgt å ta med ris er dette tidspunktet for å koke denne hvis du ikke har 2 bluss eller bål slik at du kan koke parallelt. Stopp kokingen 3-4 minutter før den er ferdig og sett den til side uten å helle ut vannet og forsøk å hold den varm. Ha litt olje i stekepannen hvis behov og ha i paprika og løk. Surr det litt rundt ett par minutter (IKKE la løken bli brent).

Ha i sausblandingen din og la det små putre litt i 12-15 minutter. Ha kjøttet tilbake i gryten og la det koke ett par minutter ekstra. Smak til med salt & pepper; pynt gjerne med litt basilikum. Server og legg klar paracetten…

Turmat: Sweet and Sour